Damgolf

Sand GC hälsar alla damer välkomna till 2017 och en spännande säsong med många nya nyheter. På Sand erbjuder vi inte bara golf utan även andra aktiviteter för alla damer i olika åldrar. Till 2017 kommer vi ha tisdagar som vår damdag.

Till säsongen har Malin och Catherine fått ansvaret att sköta damernas golfdagar och aktiviteter. Vi ser otroligt mycket fram emot att få göra damdagarna på Sand ännu bättre. För oss är det viktigaste att vi har trevligt och roligt när vi spelar golf tillsammans. Tisdagar ska vara en dag som vi alla längtar till och vi välkomnar alla.

Under säsongen kommer vi spela en mix av 9 och 18-hålstävlingar. De gånger vi spelar 9 hål kommer vi ha en arrangerad kvällsaktivitet samt prisutdelning och mat/fika. De dagar vi spelar 18-hål kommer vi ej ha någon prisutdelning efteråt utan dessa dagar samlar man till Flitiga Lisa som avslutas i slutet av året.

Tisdagsgolf

Vi kommer denna säsong spela på tisdagar då det är flertalet damer som är medlemmar på två klubbar och har då inte tillgång att spela på båda ställena. Vid tisdagsgolf har vi reserverade starttider mellan kl. 16.00 och 17.00 och ni anmäler er via Min Golf. Här kan du även kryssa i om du önskar tidig/sen start så tar vi hänsyn till detta.

Önskar du spela på annan tid när vi spelar 18 hål går det givetvis bra men vår förhoppning är att alla spelar på utsatt tid så vi kan hålla ihop gemenskapen. Under juli så har vi vid tre tillfällen spel på egen tid och då är inga starttider reserverade.

Innan du påbörjar din rond anmäler du dig och betalar startavgift i receptionen. Efter genomförd rond lämnas scorekortet uppe brevlådan i damernas omklädningsrum. Resultat publiceras dagen efter på hemsidan.

Startavgift

För varje tisdagsgolf betalar man en startavgift - se tävlingsprogram för startavgift. I varje startavgift ingår tävling , ev aktivitet samt mat/fika.

Startavgift betalas till receptionen - nytt för i år är att vi tar både kontant och kort som betalningsmedel.

Sponsrade tävlingar

Vi kommer även denna säsongen ha sponsrade tävlingar och de spelas när vi har 9 hål.

HCP-reglering

Din HCP justeras automatiskt vid varje tisdagsgolf.

Flitiga Lisa

Vid tisdagsgolf när vi spelar 18 hål delas 4P ut till 1:an, 3P till 2:an och 2P till övriga deltagare. Vid våra lagtävlingar delas 4P ut till 1:an, 3P till 2:an och 2P till övriga deltagare. Flitiga Lisa är den som under säsongen 25/4-12/9, samlat in flest poäng. Prisutdelning sker vid finaltävlingen 19/9.

KM-Matchspel

Tävlingen spelas omgång för omgång där man själv har ansvaret för spelarna att kontakta sin motståndare och spela sin match. Anmälan sker på upptaktsmötet eller till catrin@sandgolfclub innan 1 maj.

Damernas Finaltävling

Finaltävling spelas 19 september med middag och prisutdelning. Spelas som en singeltävling.