Friskvårdsbidrag

Vi vill glädjande presentera ett efterlängtat beslut om friskvårdsbidrag inom golf. Från 1 januari 2018 är det nya regler som gäller om skattefri friskvårdsförmån. På Sand Golf Club innebär detta:

Godkända skattefria friskvårdsaktiviteter inom golf

• Spelavgift (årlig avgift för golfspel, exklusive medlemsavgift)

• Greenfeeavgifter under 1 000 kr per tillfälle

• Egen träning på drivingrange

• Golfträning tillsammans med Thomas och Adam i form av: nybörjarkurser, golfkurser och golflektioner under 1 000 kr per tillfälle.

• Års- eller säsongskort för träningsanläggning eller träningsområde

Bra att veta:

• Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.

• Det är arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som friskvårdsförmån. En förutsättning är att företaget erbjuder all personal samma förmån.

Inte godkänt som skattefri friskvårdsförmån

• Medlemsavgiften till golfklubben (på Sand har vi inte medlemsavgift utan bara spelaravgift)

• Träningsredskap tex golfutrustning

• Deltagaravgift i golftävlingar

• Spelavgifter/golfpaket som avser mer än godkända friskvårdsaktiviteter, exempelvis ett exklusivt friskvårdspaket där delar av innehållet omfattas av annat än ”motion eller friskvård av enklare slag” är inte tillåtet för skattefritt friskvårdsbidrag, vare sig helt eller delvis.

Eftersom vi inte har någon "medlemsavgift" utan bara "spelaravgift" så är den delen i fakturan som heter årsavgift samma sak som spelaravgift. Vi har specificerat olika delar på årets faktura, för er som behöver ett kvitto med ordet ”spelavgift” till er arbetsgivare för att kunna ta ut fullt friskvårdsbidrag så hör gärna av er så kan vi skriva ut detta. info@sandgolfclub.se eller per tel på 036 -308 308.

På framtida fakturor kommer vi att specificera SPELAVGIFT som en speciell post.

Läs mer under länken http://golf.se/klubb-och-anlaggning/friskvardsbidrag/